Bibliotecile Publice Teritoriale din Republica Moldova

Gala Premiilor Naționale GALEX pentru anul 2012.

Posted on: aprilie 25, 2013

La Chișinău s-a desfășurat Gala Premiilor Naționale GALEX pe anul 2012.

Evenimentul a fost organizat de către Liga Bibliotecarilor și Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM). Premiul „Cel mai bun om politic susținător al bibliotecilor” a fost acordat Excelenței Sale Namig Hasan Oglu Aliyev, ambasadorul Republicii Azerbaidjan în R. Moldova (pentru contribuția deosebită la completarea colecțiilor BNRM cu literatură azeră și persană), precum și Excelenței Sale Tong Mingtao, ambasadorul Republicii Populare Chineze în R. Moldova, pentru contribuția deosebită la completarea fondului de literatură din cadrul colecțiilor BNRM.

Efrosinia Crețu, președinta raionului Leova, a intrat în posesia premiului „Cel mai bun fondator de bibliotecă”. Acesta i-a fost acordat pentru schimbarea radicală a politicii raionale în domeniul dezvoltării bibliotecilor din raion și inițiativa computerizării tuturor bibliotecilor publice comunale și sătești. Cu premiul „Cel mai bun scriitor promotor al cărții și lecturii” s-au ales Spiridon Vangheli și Vasile Căpățână. Cel mai bun editor susținător al bibliotecilor a devenit acad. Demir Dragnev, iar cea mai bună bibliotecară a fost considerată Veronica Cosovan, specialist principal, BNRM. Cele mai bune bibliotecare ale anului 2012 din bibliotecile publice au fost desemnate Lidia Sitaru, directoarea Bibliotecii publice raionale „A. Donici” din Orhei și Angela Zatâc, șefa Bibliotecii publice „George Munteanu” din satul Bravicea, raionul Călărași.

Artistul plastic Gheorghe Oprea a luat premiul „Cel mai bun prieten filantrop al Bibliotecii Naționale” pentru galeria de portrete ale scriitorilor creată pentru BNRM. Tatiana și Ion Varta au luat Premiul GALEX pentru cartea „Istoria bibliotecilor naționale a Republicii Moldova în documente de arhivă”.

Juriul a acordat și alte premii care au revenit unor personalități și instituții de cultură.

Nicolae Roibu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Social

Blog Stats

  • 105.287 hits

Categorii

Contacte

022 240070; 022240443

9.00 -17.00

slideshare

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 26 de urmăritori

Niciun eveniment viitor

%d blogeri au apreciat: