Bibliotecile Publice Teritoriale din Republica Moldova

Calea spre succes: orientări şi strategii în activitatea bibliotecilor: colocviu biblioteconomic internaţional

Posted on: septembrie 2, 2015

IMG_2886Pe 31 august, de ziua limbii române, momentul în care este celebrată cartea indiferent de suportul pe care îl are, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a avut loc Colocviul Biblioteconomic Internaţional, eveniment organizat în cadrul Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii.

Am găzduit oaspeţi de onoare pe dna Claudia Şerbănuţă, directorul Bibliotecii Naţionale a României, dl Bogdan Ghiurco, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”, Iaşi, reprezentanţi ai programului Novateca: Global Libraries în Republica Moldova. Cel mai important moment al evenimentului a fost semnarea Acordului de Colaborare dintre Biblioteca Naţională a Republicii Moldova şi Biblioteca Naţională a României, ratificat de către directorii instituţiilor în cauză, dna Elena Pintilei şi dna Claudia Şerbănuţă.IMG_2896

În cadrul sesiunii de comunicări au fost prezentate teme de înalt interes profesionist. Programul Biblionet: Global Libraries în România a adus o schimbare de imagine a bibliotecilor. Tehnologiile informaţionale apar mai repede decât reuşim să dezvoltăm competenţele profesionale, a concluzionat Claudia Şerbănuţă în discursul ei.

Pentru ca biblioteca să ajungă un agent de dezvoltare comunitară, are nevoie de brand, a menţionat dl Bogdan Ghiurco. Marca trebuie să fie cu un mare impact audiovizual. Elementele care ajută biblioteca să îşi (re)capete identitatea în cadrul comunităţii sunt: arhitectura clădirii, logo, slogan etc.

Despre principalele evenimente desfăşurate la Conferinţa IFLA 2015, a relatat dna Eugenia Bejan, director adjunct a BNC „Ion Creangă”. O abordare despre generaţia Millennials a expus dna Mariana Harjevschi, director general BM “B.P. Hasdeu”.

Coclocviul biblioteconomic s-a încheiat cu diverse discuţii şi impresii profesionale ce au marcat evenimentul de bun augur.

Ecaterina Dmitric

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Social

Blog Stats

  • 105.287 hits

Categorii

Contacte

022 240070; 022240443

9.00 -17.00

slideshare

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 26 de urmăritori

Niciun eveniment viitor

%d blogeri au apreciat: