Bibliotecile Publice Teritoriale din Republica Moldova

Campanie de promovare a lecturii în bibliotecile publice sibiene

Posted on: august 18, 2016

 

astra_bib-ca

În luna august, Biblioteca Județeană ASTRA Iubește descrierile de călătorie, continuând cu pas susținut Campania de promovare a lecturii în bibliotecile publice sibiene.

Miercuri, 17 august 2016, la ora 17:00, în cadrul sesiunii de lectură publică vor fi prezentate și citite fragmente din două cărți inițiatice: În pădurile Siberiei: 6 luni pe malul lacului Baikal (autor Bill Bryson) și O plimbare în pădure. Redescoperind America pe cărările Munților Apalași (autor Sylvain Tesson).

Textele se adresează în mod special bărbaților, care au nevoie de experiența solitudinii pentru descoperirea limitelor interioare, dar și părinților de băieți, care, la rândul lor, au nevoie de forță și model pentru a depăși pragul copilăriei.

Două povești cu eroi adevărați, care își impun limite greu de înțeles de civilizația contemporană: legătura directă cu natura, dar și cu propriile frici, activarea instinctului de supraviețuire, îndepărtarea de confort și rutină, descătușarea energiei masculine prin curaj și rezistență la vicisitudini.

Detalii volume propuse:

În pădurile Siberiei: 6 luni pe malul lacului Baikal, singur, la 25 km depărtare de primul vecin, autor Sylvain Tesson, în traducerea lui Liviu Dascălul. București: Philobia, 2015.

Extras din: ‘Mi-am propus ca, înainte de a împli patruzeci de ani, să trăiesc precum un pustnic, în mijlocul pădurii. M-am stabilit timp de 6 luni într-o cabană siberiană, pe malul lacului Baikal, în extremitatea Capului Cedrilor de Nord. Primul sat se afla la o sută douăzeci de kilometri depărtare, n-aveam vecini, nu existau drumuri de acces, rareori mă vizita cineva. Iarna, temperaturile erau de—30°C, iar vara întâlneam urși pe malurile lacului. Pe scurt, Raiul pe pământ.

Am luat cu mine cărți, trabucuri și votcă. Celelalte lucruri — spațiul, liniștea și singurătatea — erau deja acolo.’ (S.T.)

O plimbare în pădure: Redescoperind America pe cărările Munților Apalași, cartea lui Bill Bryson în traducerea lui Marius-Adrian Hazaparu. Iași: Polirom, 2015. (colecția Hexagon: Cartea de călătorie)

Extras din: ‘Distanțele se modifică atunci când iei lumea la pas. Un kilometru e cale lungă, trei kilometri e mult, 15 kilometri e ditamai distanța, iar 80 de kilometri e aproape inimaginabil. Îți dai seama că lumea e imensă într-un fel pe care numai tu și o comunitate restrânsă de excursioniști îl înțelegeți. Scara planetară e micul vostru secret.’ (B.B.)

Appalachian Trail este unul din cele mai lungi trasee montane din lume. De-a lungul Coastei de Est americane, străbate 14 state pe o distanță de peste 3.400 de kilometri. Dornici să admire peisajele superbe de pe această rută, Bill Bryson și prietenul său Stephen Katz hotărăsc să o parcurgă pe jos de la un capăt la celălalt.

Ideal Home consideră acest volum a fi irevențios, de un umor debordant, plin de anecdote și de observații.

Facilitator sau Ghid în traversarea acestor două minunate povești de viață, Anca Vasilescu — bibliotecară BJ ASTRA Sibiu

http://www.radioromaniacultural.ro/campanie_de_promovare_a_lecturii_in_bibliotecile_publice_sibiene-53536

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Social

Blog Stats

  • 105.287 hits

Categorii

Contacte

022 240070; 022240443

9.00 -17.00

slideshare

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 26 de urmăritori

Niciun eveniment viitor

%d blogeri au apreciat: