Bibliotecile Publice Teritoriale din Republica Moldova

Bibliotecile publice conectează comunitățile din Europa

Posted on: august 26, 2016

Dintotdeauna, bibliotecile sunt văzute ca locul perfect pentru a citi și a împrumuta cărți, dar astăzi ele înseamnă și o rețea care îi adună pe cei care își perfecționează abilitățile, își suplimentează educația și participă la diverse activități socio-culturale. Cât de des merg europenii la bibliotecă și unde sunt cele mai moderne biblioteci din Moldova, aflați mai jos. 

Franța: cele mai multe biblioteci publice din Europa

Potrivit Biroului European al Asociaţiilor de Biblioteci, Informare şi Documentare (EBLIDA), în Franța există 16.300 de biblioteci publice care au un fond de 170 mln. de cărți. Doar în Biblioteca Naţională din Paris se află 13 mln. de volume, ea fiind și prima bibliotecă din lume care a oferit acces prin Internet la textul integral al multor lucrări… Lectura este o formă de socializare în Franța, iar cărțile încurajează coeziunea socială – în bibliotecile din această țară se organizează permanent ateliere, expoziții și conferințe, aici poate fi utilizat telefonul mobil sau calculatorul, poți mânca și bea un ceai.

Una dintre cele mai moderne biblioteci publice multimedia a fost deschisă în iunie 2014 în Mont Mesly Créteil, o suburbie  din sud-estul Parisului. Totul aici impresionează: clădirea de 44.000 de metri pătrați, designul transparent al edificiului, cele peste 140 mii de cărți, 84 de computere, 96 de scaune și 138 de fotolii. În această bibliotecă, există chiar și un pian digital, la care poți cânta doar utilizând căștile. În zece luni de la deschidere, biblioteca din Créteil înregistra 11 mii de utilizatori… O altă bibliotecă celebră din Franța se află în Signy L’Abbaye, o comună cu doar 1400 de locuitori din nord-estul țării. Este o bibliotecă de tip social, deschisă în 2007 datorită unui parteneriat al autorităților locale de combatere a singurătății localnicilor…. Pe lângă cele 15 mii de cărți, biblioteca oferă o gamă largă de evenimente, inclusiv activități în aer liber și ateliere pentru persoanele în etate și pentru cele care își caută un loc de muncă.

Pentru mai multe detalii accesați : http://unimedia.info/stiri/bibliotecile-publice-conecteaza-comunitatile-din-europa-120516.html#.V8AXA0Pv_D8.facebook

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Social

Blog Stats

  • 105.287 hits

Categorii

Contacte

022 240070; 022240443

9.00 -17.00

slideshare

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 26 de urmăritori

Niciun eveniment viitor

%d blogeri au apreciat: