Bibliotecile Publice din Republica Moldova

Sângerei

SANGEREI
 
Raionul Sângerei
Poziţia geografică.

Raionul Sângerei, situat în partea de nord-centru a Republicii Moldova, se întinde pe o suprăfaţă de peste 1100 km2. Raionul Săngerei se învecinează, a nord, cu raionul Drochia, la est  cu raionul Floreşti, a sud cu raionul Teleneşti, la vest cu raionul Ungheni şi la nord-vest cu raionul Făleşti. Teritoriul raionulului este străbătut de răurile Cubolta, Răut, Soloneţ, Ciulucul Mare, Ciulicul Mic, Ciulucul de Mijloc. În componența raionului intră 70 localități, doup localităţi urbane şi 68-rurale, respectiv cu 26 unităţi administrative-primării (comune )

Populația:
Populaţia raionului Săngerei constituie 86 728 mii locuitori, din care populaţia urbană –18 060mii, populaţia rural – 68 668 mii persoane.

Formaţiunea teritorial-administrativă, atestată sub numele de raionul Săngerei, a fost înfiinţată la 11 noiembrie 1940.
Centru administrativ al noii structuri a fost numit orăşelul Sîngerei. Localitate situată la nordul republicii Moldova, la 114 km de or. Chişinău şi 25 km distanţă de or. Bălţi. Se învecinează: la nord cu raionul Drochia, la est cu Floreşti, la sud cu raionul Teleneşti şi la vest cu raionul Ungheni.
Geografic, se situiază în stepa Bălţului şi reprezintă o câmpie deluroasă. În componenţa raionului se includ 2 oraşe şi 68 de sate împărţite administrativ în 26 de primării.

Sigla Bibliotecii publice raionale Sângerei

Fără titlu

Biblioteca Publică Teritorială Raională Sângerei

1

Adresa: or. Sângerei, str. Barbu Lăutaru, 29
Orar de funcţionare:
Luni-vineri
8.00-17.00
Sâmbătă-duminică – zile de odihnă

Director – Tatiana Țîbîrnă

4

Tel.: 0262-2-66-62, e-mail:biblraionsg@gmail.com

Şef Secţie Cultură – Valeriu Rusu

2

Tel.: 0262-2-68-38, e-mail: culturasg@mail.ru

Specialist în problemele muzee, patrimoniu, biblioteci – Tamara Deleu

3

Tel.: 0262-810-20, e-mail: biblraionsg@mail.ru

Scurt istoric

Biblioteca publică raională a fost fondată la 1 martie 2009. Este amplasată în clădirea Şcolii de Arte “M. Dolgan”. Dispunem de patru săli luminoase, echipate cu mobilierul necesar pentru desfăşurarea activităţii, cu spaţii agreabile ce oferă o ambianţă plăcută, atractivă şi predispusă la studii, lectură şi comunicare, cu colecţii bogate şi tradiţii frumoase. Clădirea este gazificată, asigurată cu energie electrică.
Biblioteca Publică Raională dispune de o Sală Multimedia amenajată special şi dotată cu patru calculatoare conectate la Internet, scaner, imprimantă, copiator etc.
La ora actuală Biblioteca Publică Raională oferă o gamă de servicii:
• acces la Internet;
• consultarea colecţiilor de CD/ROM-uri;
• înregistrări pe orice suport;
• baze de date de referinţă;
• bibliografii naţionale;
• colecţie de împrumut de documente tipărite şi multimedia;
• suport profesional pentru navigare şi căutare;
• diverse servicii de informare la distanţă;
• oportunităţi pentru învăţământ deschis şi instruire;
• servicii de furnizare a documentelor electronice şi de printare/copiere.
Obiectivele principale ale activităţii Bibliotecii Publice Raionale Sângerei se orientează spre satisfacerea necesităţilor şi intereselor beneficiarilor, extinderea şi modernizarea serviciilor prestate, sporirea eficacităţii activităţilor desfăşurate în concordanţă cu politicile, strategiile şi programele din domeniu la nivel local, naţional şi internaţional.  Prin activitatea desfăşurată BPR şi-a dovedit rolul pe care-l are în dezvoltarea comunitară. Biblioteca se menţine ca centru informaţional, documentar şi de culturalizare pentru comunitate. Este cel mai potrivit loc pentru beneficiarii săi, care pot să-şi satisfacă necesităţile de informare, pot găsi răspuns la orice întrebare, îşi pot petrece cu folos timpul liber.
Pe parcursul anilor ne-am ocupat de îmbunătăţirea formelor şi metodelor de organizare a activităţii bibliotecii, a căilor de furnizare a cunoştinţelor.
Pentru buna funcţionare a bibliotecii am creat o colecţie de documente care corespunde cerinţelor benefiarilor săi.
Una din cerinţele principale ale activităţii bibliotecii este cea de a oferi utilizatorilor săi programe cultural-educative. Animaţia culturală joacă un rol important, fiind principala modalitate prin care ne facem cunoscuţi ca instituţie culturală în comunitate. În anul de referinţă ne-am propus să satisfacem necesităţile de informare a diferitor grupe de beneficiari ai bibliotecii pentru a ne crea o imagine pe potrivă în oraş şi raion.

Site-uri, bloguri, rețele sociale:

  • Facebook: Biblioteca Raională Sângerei

Lista bibliotecilor/raion/sate din raionul Sângerei – SângereiBIBLIOTECILE2024

Raport analitic pentru anul 2023 Bibliotecile Publice din raionul Sângerei  / responsabili de elaborare: Tamara Deleu, Tatiana Țîbîrnă,  Vera Traciuc; Consiliul Raional Sângerei, Secția Cultură Sângerei; Biblioteca Publică Raională. – Sângerei, 2023. – 110 p. – Manuscris. – Mod de acces: http://moldlis.bnrm.md/handle/123456789/1949

Actualizat 08.02.2024

Lasă un comentariu

Social

Blog Stats

  • 154.430 hits

Arhive

Categorii

Contacte

022 240070; 022240443

9.00 -17.00

slideshare

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 32 de abonați.